Laatste data update :

11.05.2015

Zie Updates
voor alle wijzigingen.

De Duitse plaatsnamen Senden

Naast de achternaam Senden is er ook een plaatsnaam Senden.
In Duitsland zijn er twee plaatsen Senden te vinden, de ene in Zuid Duitsland in de buurt van de stad Ulm (Bayern), en de andere in de buurt van Münster (Nordrhein-Westfalen). Daarnaast ligt er in de buurt ook een plaats met de naam Sendenhorst.

Senden - Nordrhein-Westfalen

De plaats Senden ligt in het Westen van het 'Kreis' Coesfeld, in 'Bundesland' Nordrhein-Westfalen. De plaatsen Senden, Bösell, Ottmarsbocholt en Venne vormen sinds 1975 samen de gemeente Senden. In Senden bevindt zich ook het Schloss Senden (zie foto), waar het riddergeslacht Von Senden (zie wapen) gehuisvest was, dat sinds 900 n.Chr. nauw verbonden is met de geschiedenis van het dorp Senden. Rond 1350 ging het slot over in de handen van de Heren Von Senden, en rond 1400 naar de Heren Von Droste zu Kakesbeck.

Meer informatie over Senden is te vinden op www.senden-westf.de.

Senden - Bayern

In het Illertal, aan de autoweg A7 (Ulm-Fernpass-Oostenrijk), bevindt zich de stad Senden-Iller. In deze stad wonen ruim 21.000 inwoners.

Waarschijnlijk bestaat er geen verband tussen deze plaats en de familie Senden in Zuid-Limburg.

Sendenhorst - Nordrhein-Westfalen

Sendenhorst is een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het Kreis Warendorf, vlakbij Münster. De plaats telt 12.853 inwoners.
Meer informatie over Sendenhorst is te vinden op Wikipedia of Sendenhorst.de.